הכנת גלידה

איך להכין בבית גלידה מ-4 רכיבים בלבד ותוך 10 דקות בלבד – בעזרת קילו מלח?

מָה צָרִיך?

  1. שקית זיפלוק (שקית אטומה לאוכל) בגודל כריך
  2. שקית זיפלוק בגודל של 5-3 ליטר, או קופסת פלסטיק / זכוכית אטומה (אפשר גם צנצנת גדולה)
  3. 3 כוסות קרח כתוש
  4. ½ כוס מלח
  5. ½ כוס חלב 3 אחוז שומן
  6. ½ כוס שמנת מתוקה
  7. ¼ כוס סוכר (אפשר גם פחות)
  8. ¼ כוס אינסטנט פודינג (וניל, שוקולד או כל טעם אחר)
  9. קורט מלח (או לפי הטעם)

מָה עוֹשִׂים?

  1. מערבבים או מקציפים יחד לתערובת אחידה את החלב, השמנת, הסוכר ואבקת הפודינג. מוסיפים מעט מלח לפי הטעם. 
  2. שופכים לתוך השקית הגדולה (או הצנצנת) את הקרח הכתוש וחצי כוס מלח.
  3. יוצקים את תערובת החלב לתוך השקית הקטנה, סוגרים אותה היטב ומכניסים לתוך השקית הגדולה עם הקרח והמלח. דואגים שהיא תכוסה בקרח מכל צדדיה ואוטמים את השקית הגדולה.
  4. מנערים במרץ במשך 15-10 דקות, או עד שהתערובת הגיעה למרקם גלידתי סמיך ורך. מוציאים את השקית הקטנה, מגישים ונהנים.

מָה קוֹרֶה?

יצירת תחליב שבו בועיות קטנות של שמן מפוזרות בתוך מים. 

הורדת טמפרטורת הקיפאון של המים בתערובת הגלידה על ידי הסוכר. הכנסת אוויר לתערובת תוך כדי הקצפה.

שקשוק תערובת הגלידה בתוך תערובת מלח/קרח להורדת טמפרטורת הקיפאון של המים.

לסקרנים: הרחבה + סרטון וידאו של הניסוי.

שיתוף והדפסה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print