קוביית קרח מרחפת ומזילה דמעות

בניסוי הזה נגלה איך נוכל לגרום לקוביית קרח לרחף באמצע כוס.

מָה צָרִיך?

  1. קוביית קרח טרייה, היישר מהמקפיא
  2. כוס
  3. שמן סויה לבישול (אפשר גם שמן קנולה או שמן תירס, אך הם מתאימים פחות עקב צפיפותם הנמוכה יותר).
  4. שמן תינוקות

מָה עוֹשִׂים?

  1. ממלאים את הכוס בשמן בישול עד למחצית מגובהה.
  2. מוזגים בעדינות שמן תינוקות, עד שתיווצר שכבת שמן תינוקות שתצוף על שמן הבישול.
  3. לוקחים קוביית קרח ומניחים אותה בכוס. חשוב להביא את הקרח היישר מהמקפיא, כדי שלא תהיה רטובה מקרח שכבר הפשיר.

מָה קוֹרֶה?

קוביית הקרח תצוף במרכז הכוס!

איך קוביית הקרח נשארת לרחף במרכז הכוס?

הניסוי הזה מתבסס על הצפיפויות השונות שיש לחומרים שונים. חומרים עם צפיפות נמוכה צפים על פני חומרים עם צפיפות גבוהה יותר, ולכן שמן צף על פני המים. צפיפותו של קרח נמוכה מזאת של מים במצב צבירה נוזלי, ולכן גם הוא צף על פניהם.

למעשה הצפיפות שלו גבוהה מזו של שמן התינוקות ונמוכה מזו של שמן הבישול. לכן קוביית הקרח תשקע מתחת לשכבת שמן התינוקות ותצוף על שמן הבישול, כך שהיא תישאר על הגבול בין שתי השכבות.

אפשר גם לראות שכשהקרח מפשיר והופך למים, הטיפות שוקעות לתחתית, שכן הצפיפות של המים גבוהה יותר מזו של הקרח או של שני סוגי השמן.

לסקרנים: הרחבה + סרטון וידאו של הניסוי.

שיתוף והדפסה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print